Naar buiten
Het is belangrijk om dat een cliënt in beweging blijft en blijft deelnemen aan de maatschappij. Dat draagt positief bij aan zijn of haar gezondheid. Maar het kan in sommige gevallen ook leiden tot een nadelige of gevaarlijke situatie. Wat is de beste zorg voor jouw cliënt? Soms is dat onvrijwillige zorg, maar meestal niet. Er zijn vaak goede alternatieven. Hieronder vind je inspiratie rondom naar buiten gaan.
Samenvatting
Meer informatie
Vragen of twijfels? Wat doe je dan?
- Praat erover met je collega’s of leidinggevende.
- Leg je casus voor aan iemand binnen je organisatie die meer van de Wzd weet, bijvoorbeeld de Wzd-verpleegkundige of Wzd-deskundige. Of mail je vraag naar wzdregioloket@dezorggroep.nl.
- Bespreek je casus in een collegiaal overleg. Denk aan een overleg met bijvoorbeeld de casemanager dementie en/of de huisarts. Waar nodig, betrekt de huisarts de specialist ouderengeneeskunde bij de casus of brengt de casemanager dementie de casus in tijdens het regionaal dementie-overleg ter bespreking.
Meer informatie
- Op deze pagina vind je informatie over Wzd in de ambulante zorg. Ook staan er handige hulpmiddelen zoals het zakkaartje en een praktijkspel voor jou en je collega’s.
- Alternatievenbundel Vilans voor hulp bij het zoeken naar vrijwillige alternatieven.